Tequila

Underbar kväll igår med mina flickor! (okej jag är yngst men dom är ändå flickor för mig hihi) började hemma hos Rosario igen med singstar och en massa dricka.. spelade nått konstigt spel, två tärningar och jättejätteäcklig sprit som luktade jäst. fyfaan va äckligt de va att dricka.. uäähhh.. men full blev man ju på det, så de va ju iaf bra. vi drog iväg till haarlem sen såklart, va runt på lite olika ställen, nått jätterandom "halloween"ställe som spelade typiskt holländsk musik, vilket vi inte gillade så jag och johanna drog därifrån. blev lite tequila inne på Murphys, sen blev det Stiels resten av kvällen... hahah väldigt intressant kväll må jag säga! kysstävling någon? hahahhaha ...

idag har jag köpt VÄRLDENS SNYGGASTE SKOR!!!!!!!!!! ska bjuda på en bild lite senare... omg i love them (L)
och köpte även lite andra kläder osv. jag och johanna hittade en svinbra affär, vi blev helt exalterade när vi kom in, typ sjunde himlen. så när ja har mkt pengar ska jag dit och stoooorshoppa! stannade hos rosario en stund och sa hej till henne också, och sen blev det hem och laga Flygande Jakob! SÅ GOTT DET VAR :D även fast vi failade rejält på riset men haha sånt som händer.

håller på färga håret nu, ska bli spännande att se resultatet senare. har slängt kartongen, och ja kommer typ inte ihåg va de va för färg. men de blir nog kanon! ha en bra kväll allihopa, för de ska då vi ha ;)

Can't stop me now

Skööönt att sova hela dagen typ! sitter och gör mig iordning för kvällen nu, är galet taggad. drar till Rosario vid 8 med rebecca, sen vid 9 ska ja hämta Johanna på tågstation, sen blire föörfest :) sen ska vi ut och göra haarlems gator farliga hihi! och imorgon blire amsterdam med hela tjejgänget, kommer bli awesome!




Move your hips, do your thing
Get off the wall, don't matter what they think
From your fingertips, to your toes
You know you hot, so let everybody know
Gotta take it low, to the floor
From The Hills to the streets of the ghetto



Sugar

Som vanligt har jag varit hos Leah ungefär hela dagen, och Rebecca kom även förbi hon också ett tag. alltid så jävla kul vi har! bestämde att vi skulle ut senare på kvällen. Leah skulle fara nånstans där dom hade en australiensk mataffär, så jag och rebecca chillade hemma hos henne framför tvn tills leah kom tillbaks. strax före 9 började vi prata om choklad, och jordgubbar och hur jävla gött de skulle vara... fick värsta suget efter det! så vi kollade på klockan - 20.55 ... 5 minuter tills mataffärn stänger, och de brukar ta ca 10 att cykla dit. men, vi kastar på oss jackorna och cyklar som dårar , och VI HINNER!! 4 minuter tog det, och vi kunde fan knappt andas när vi kom inspringandes i affären hahaha.. men vi fick iaf våran choklad och våra jordgubbar. så när vi kom tillbaks till rebecca smälte vi chokladen så vi kunde doppa jordgubbarna i det. huuuur gott som helst. tog även banan och doppade, var lika gott det. hittade massa choklakakor och godis osv i deras kök, så vi stod liksom där med en kaka i ena handen - halväten, en twix i andra handen - halväten, och så allt annat framför oss på bordet. hahhah choklad kan va farligt. men vi slog oss iaf ner i soffan och kollade på Hairspray i väntan på Leah. så när hon kom vid 11 tog vi cyklarna till haarlem, och leah trodde helt seriöst att vi hade tagit nått eller supit ner oss, för vi skrattade åt allting och kunde knappt cykla, största sockerkicken ja nånsin fått alltså. och när vi kom till Stiels så skämde vi såklart ut oss där med allt fnissande och hoppande och flummande. och vi fick idén att ta varsin redbull också - inte det smartaste. men roligt hade vi kan jag loova! :D hahaha . nu sitter ja här hemma och känner hur tröttheten kommer krypandes.. ska nog lägga mig och se mer How i met your mother innan ja somnar, hihihi :)

The Nanny Diaries

Idag har varit en jävligt slapp dag.. lämnade Lone på skolan vid halv 9, sen gick jag hem och sov till 12 då de va dags att hämta henne igen. men hon skulle hem till en kompis och leka, så jag drog till Leah istället och käkade lunch med henne. hon har spanat in massa svenska klädaffärer på internet som hon vill ha kläder ifrån, tycker tydligen det är svinbra shopping i sverige. haha men så är det väl, man tycker alltid att de finns bättre saker i andra länder än sitt eget.
återigen blev det nån typisk holländsk middag - massa ost + massa mjukost + skinka och vitkål blandat och stoppat i ugnen ett tag, och till de äter man bröd.. men ja, det var ändå helt ok att äta. nu ska ja lägga mig i soffan och kolla lite mer How i met your mother, och käka doritos med guacamole dipp! :D MUMS!!!


vill ba äta upp Ted ibland, han är så sööt

They will not break us

Jag vet inte om jag inbillar mig, men senaste dagarna har de ba blivit ljusare och ljusare på morgonen? Och varmare ute också? :S vädret här svänger verkligen som om det hade PMS eller nånting. igår tex när vi satt hos Leah och snackade i köket, så var det jättesoligt ute, så vi tänkte att barnen kunde ju leka på baksidan, 1 minut senare ösregnade det. som att nån ba tryckte på en knapp eller nånting. så helt plötsligt slutade det igen och blev varmt och skönt istället. hm. wierd.

Lone var ledig igår också, så hade ju henne hela dagen och var veeeeeerkligen inte taggad på att leka nånting, är ju så duktig på att vända på dygnet under helgerna, så måndagar är sjukt sega. fixade en playdate åt henne på morgonen, som for hem vid lunch. men då ringde Leah och räddade mig och sa att vi kunde komma dit, så flickorna fick leka av sig där istället. både jag och leah var helt döda så tillslut klarade vi inte av allt skrik och spring så vi satte på en film så vi kunde få lite lugn och ro iaf. men självklart sen när man kommer hem och har käkat middag och tänker "fan va skönt nu ska ja sova tidigt" så blir man ju aspigg? så jag la mig i sängen med laptopen och såg Bridget Jones dagbok, och sen lite emil i lönneberga :D men kunde inte sova efter de heller, så tänkte ja her på tvn en stund så kanske ja somnar till nått tråkigt program. men då var de nån dokumentär eller nånting på Animal Planet om 5 pers som kraschade med ett plan mitt i afrika, och överlevde. dom va där 6 dagar, utan varken mat eller vatten, dom drack sitt eget piss och skit, var skadade och såren ruttnade och allting. men dom överlevde ändå! tyckte det var jätteintressant att kolla på iaf, så jag somnade inte förrän kring halv4 tiden.
vid halv 8 vaknade jag och va aspigg igen, sprang ner och lekte lite innan ja tog barnen till skolan, men när ja kom hem igen kring 9 så somnade jag såfort ja satte mig i soffan typ. hahah, vaknade 1½ timme senare av att städarna kom in, blev lite pinsamt. men dumma jag gick ju upp på mitt rum och skulle se tv, somnade såklart igen. vaknade halv12 och insåg att ja borde va och hämta victor precis nu. så ja skyndade mig fort som fan dit, helt nyvaken och hemsk. Leah var också sen dit, så våra ungar var dom enda kvar på hela skolan hahah... så vi drog hem till dom och käkade lunch innan vi tog cyklarna bort till rebecca istället så vi kunde ha våra vanliga tjejsnack. men var dock inte så lätt med 6 ungar som sprang omkring. stannade och käkade middag där för ja orkade verkligen inte fara och handla och laga nå middag.
var ensam med barnen ikväll också, så var tvungen att lägga dom osv. var inte lätt kan jag lova, dom ville att ja skulle läsa en bok för dom, jag kan knappt holländska ens? kan prata lite, men omöjligt att läsa och försöka uttala allting. så det fick bli en pekbok hahahah. men dom va så griniga så ja hedde bara på tvn åt dom och gick därifrån. orkade verkligen inte!!!! dom somnade ju iofs ganska fort så det var bra. Anneke kom hem vid 8tiden, och då kände ja ba hur trött ja va, men SJÄLVKLART igen, direkt ja kommer upp på rummet så blir ja pigg typ. såg några avsnitt av How i met your mother, och nu kan ja inte sova igen. blir galen. ska seriöst börja gå och lägga mig samma tid som barnen. fyfan va skönt.

TAGGA HELGEN DÅÅ!!

We all make mistakes

Rebecca styrde upp middag igår igen, men denna gång var även Leah och stephen med! blev en typiskt holländsk rätt och lite vin. till efterrätt hittade vi nå barnglass, och de innehöll sånt där godis man åt när man var liten så de sprakar i munnen som. hahaha, asgött vare! slängde i oss en kopp kaffe också, sen for jag leah och stephen in till haarlem, rebecca var barnvakt så hon kunde inte följa med. gick fram och tillbaks på lite olika ställen, men sen landade vi på Café du theatre. en av deras vänner, Ben, ska flytta till kanada nästa vecka så vi hade lite avskedspartaj för honom också. rebecca kom dit efter 12 nångång och gjorde oss sällskap, och de va riktigt roligt. sen blev de ju såklart ett eller två glas för mycket för mitt eget bästa, hahah och man kan ju säga att jag for iväg på efterfest sen, kom hem halv9 imorse. jag är helt död ! men det var faktiskt sjukt skönt att cykla hem vid den tiden på morgon. soligt, precis lagomt varmt ute, och så musik i öronen. sweeeet..

har iaf lyckats få 6 timmars sömn idag, nu ska ja försöka få i min nånting att äta, sen lägga mig framför nån film :)

Could you be loved

Ibland är det bara så otroligt jävla skönt att sova heeela dagen. gjorde det igår, gick upp vid typ halv 4 och gjorde mig iordning och drog in till Haarlem för att shoppa litegrann. blev 100 euro fattigare! men de va värt det. köpte ett par glansiga brallor, en paljettväst, en as snygg blå klänning och lite vanliga baskläder bara. riktigt nöjd blev man! var på H&M här och såg att dom har helt andra kläder än i sverige. ganska nice faktiskt! eller så är det bara hm i umeå som suger och har dåligt utbud.
efter min lilla shoppingrunda slappade jag hemma ett tag och laddade upp inför kvällen! for hem till rebecca och käkade middag med henne, och gjorde oss iordning lite till. var egentligen tänkt att vi skulle till amsterdam, men eftersom Leah inte kunde följa med och rosario inte var taggad på det så bestämde vi att vi sparar det till en annan helg istället. så vi tog cyklarna till rosario där det skulle bli lite förfest. vi drog på affärn och köpte ett stort lager med alkohol, en flaska martini, sherry och nån asgod likör. och såklart lite groggvirke och snacks! så det blev singstar, ABBA IS THE SHIT! vid midnatt var vi rätt så runda om fötterna, sjöng gimme gimme gimme a man after midnight och sen drog vi ut på haarlems gator. minnet är inte det bästa, men jag vet att vi hamnade på en gaybar, en latinoklubb och självklart stiels tillslut då. mina ben värker efter allt jävla dansade på latino stället, och självklart gjorde man ju bort sig litegrann och gjorde saker man inte borde ha gjort. men sånt är ju kul. har fortfarande inte skaffat en kortläsare till kameran, så kan inte he in bilderna. har dock några på mobilen, inge bra kvalla men aja :D
efter en jävligt vinglig cykeltur hem vid kl5 så var ja så jävla hungrig så ja lagade spagetti och köttbullar och la mig i sängen och såg tv tills ja somnade. sliten och bakis idag såklart, håller på vika lite tvätt sen ska ja göra mig iordning igen för att dra ut. hoppas alla har en bra helg! ;D


Hela dan varje da'



Blev en riktig tjejdag igår. Efter lunch cyklade jag och Lone iväg till Leahs hus, så att hon kunde få leka med sabin och annabel, sen kom även Rebecca dit också. så medans dom små flickorna sprang runt och lekte så satt vi stora tjejer och bara snackade hela dagen och drack kaffe, var supertrevligt. sen fick vi värsta gravidnojan, så ja va tvungen att cykla hem och hämta pengar, sen dra till Etos och köpa några tester, sen skynda tillbaks till Leah så hon kunde testa. men hon va inte gravid iaf, så vi bestämde oss för att dra ut och fira de på kvällen. galet att hon inte haft mens sen i augusti, och tre tester säger att hon inte är gravid. hm.
vi drog iaf iväg till Rosario i haarlem och förfesta litegrann där, med massa kareoke och vin innan vi tog oss bort till Stiels. var en jävligt trevlig kväll med mi chicas, men jag for hem vid kl1 för ja kände att ja va så jävla trött. satt ändå uppe till halv4 när ja väl kom hem, men de va faktiskt inte mitt fel.. hahah .
gick upp 8 idag och tog hand om ungarna till kl 11 då de va dags för dom att dra iväg till kusinerna, hela familjen for, så nu är jag ensam hemma tills imorgon, AS SKÖNT :D får se vad det blir ikväll, men imorgon blir det troligtvis nå fest i amsterdam med tjejerna, beror på om vi får tag i biljetter eller inte. kommer bli awesome!

Leah & Rebecca

If i were a boy

Lone går runt och nynnar på Beyonce - If i were a boy hela dagarna, så den har verkligen satt sig på hjärnan nu. men den är ju inte precis dålig så de gör ju inget :) har blivit jättelite sömn dom senaste dagarna, så mitt humör svänger verkligen kraftigt hela tiden.. är typ alltid trött hela dagen, sen efter middagen blir jag aspigg och blir inte trött igen förrän 2 på natten typ. störande!!!!! 

barnen har iaf lov nu, så dom är ju hemma hela dagarna. bara att leka leka leka! i måndags behövde jag bara ta hand om Lone för victor va hos nån kompis hela dagen, så det var ganska skönt. igår hade jag dock båda barnen hemma, och ville typ ta livet av mig ett tag. så jobbiga barn kan vara!! men rebecca ringde efter lunch och sa att hon kunde komma över med sina ungar så dom fick leka tsm istället, och det tackade jag verkligen för! så vi drog iväg med dom till en lekpark där dom fick springa av sig ordentligt i 2 timmar. haha alla somnade när vi kom hem igen, sötisar :) victor är borta idag igen, och Lone har en kompis här så jag kan bara slappa och inte göra nånting. funderar på att ta en powernap eller nått , sjukt trött. redan druckit 3 koppar kaffe men verkar inte hjälpa spec mkt. tror ja blivit immun mot koffein eller nånting (dricker iofs typ 8 koppar per dag) , tar så jävla många koppar innan ja blir pigg. men gött är de! :D



barnen ska iväg till sina kusiner imorgon, och kommer hem på söndag. SÅ SKÖNT!! hela 4 dagar utan skrik och spring överallt.. behövs! hahaha :)

I've got a feeling

SICK HELG!!!!!
for ju ut i fredags igen, med bara Leah den här gången, och igår for jag ut med Rebecca.
helt sjuka kvällar, är obeskrivligt hur mkt roligare det är här än i sverige (inte menat mot er sötnosar såklart). vi var såklart på Stiels båda kvällarna, gratis drinkar säger man ju inte nej till. haha vi är verkligen stammisar. har liksom varit här i 18 dagar, varit på stiels 5 dagar. woho! jag och rebecca stannade kvar efter dom hade stängt med niels och satt där inne med dom som jobbade och bara snackade och kedjerökte cigg, men dom var tvugna att städa så vid halv 5 drog vi oss hemåt. var en galen cykeltur, mkt ramlande och mkt poliser haha... ganska bra att man inte är härifrån, man kan ljuga för folk hur mkt man vill. jag och rebecca sa till nå störande killar att vi va från finland och inte kunde engelska , för vi orkade verkligen inte prata med dom. men aja. galen helg, och de blir fler sånna! haha många fler..
ikväll var det sista kvällen på Rapa Nui, en beachclub, som vi hade lovat att dra till men orkade verkligen inte. sjukt sliten efter 3 dagars festande, så behöver en lugn kväll för imorgonkväll ska jag va på Stiels igen med Rebecca, lovade att vi skulle komma för niels har spelning. och de kan man ju inte missa!


Does that make me crazy?

Stiels igår! börjar ju bli stammis där redan :D var ett live band som spelade massa covers, så stämningen var ju verkligen på topp. det sjöng och dansades och dracks! jag, rebecca och josh är nu även med i ett skolprojekt också.. var några där ute som hade en asfet kamera och filmade massa saker, typ folks fötter osv. tror dom gjorde nått skolprojekt om utelivet i haarlem? haha iaf, så fick vi vara med där. först när dom bara filmade fötter (för jaa, dom frågade faktiskt först) sen upptäckte vi att vi blev filmade när vi stog och pratade också. kom på såhär efteråt att vi pratade om ganska pinsamma saker, sen så blev de ju såklart "HEY THEY ARE FILMING US YEEEY" typ, mer pinsamma grejer och poser. jag och rebecca körde hårt igår! hahaha.. och så tänkte jag, om de är ett skolprojekt, kommer inte dom typ visa den filmen för hela klassen eller skolan? och de va ju typ 18-20åringar... är typ rädd att nån ska komma fram och ba "tjaa jag såg dig på min kompis film" ????????
hm aja skitsamma. kvällen fortsatte iaf kanon, och när leah for hem så gick vi andra till puben mittemot haha, där hände det sjukt mkt roliga saker. bland annat
- dracula på toan
- whiskeyhunden
- skrämma folk i trappen
- hittade en ny övergiven pub (fick nog inte va där egentligen, men vi smög oss in)
och gud vet vad vi gjorde, jag och rebecca levde verkligen rövare där inne och hade en himla massa lömska planer på g. men alla kvällar tar ju slut nån gång, och eftersom hon jobbar idag så åkte vi hem strax efter 2. vaknade för typ en halvtimme sen nu, och är fortfarande sjuk men, det struntar jag i.
nu blir det shoppiiiiiing :D

It's not fair and I think you're really mean

what a day! upp halv 8 och fixa iordning ungarna till skolan, sen fick jag vila mellan 9 och 11.20 då de va dags att dra iväg till victors skola och hämta upp honom. men träffade Leah där så vi bestämde oss för att dra hem till deras hus med barnen så dom kunde leka, hon ringde dit rebecca också som tog med sig en unge till. så medans ungarna lekte och sprang runt så satt vi au pairer där och skvallrade om allt möjligt. efter lite lunch bestämde vi att vi skulle dra in till haarlem men ungarna, så vi tog cyklarna och drog. vandrade omkring där en stund, köpte glass och bara njöt av solen. vid halv 3 drog vi tillbaks till heemstede för Leah va tvungen att plocka upp nästa unge fån skolan, så vi gjorde det sen återvände vi hem till deras hus för ännu mera lek och skvaller. drog hemmåt vid halv 6 ungefär då det var dags för middag. är galet trött nu med tanke på hur mkt jag har gått och cyklat och lekt idag, tar verkligen på krafterna! men sjukt kul har jag haft :D

jag och anneke satt just och pratade om att victor kanske är bög eller nånting.. visst han är 3 år men ändå. idag t.ex tog han på sig läppstift och vägrade ta bort det, han leker med flickornas leksaker och vill va me dom hela tiden, han älskar att dansa salsa, när vi gick in i en skoaffär (för tjejer då) såg han överlycklig ut och sa "wooow" ... och massa småsaker han gör, han hade modevisning förra veckan.. hahaha.. så vi vet inte riktigt vilken riktning han kommer ta i livet men, blir nog kanon.

iaf! nu ska jag ta en dusch och fixa till mig lite, ska till haarlem ikväll igen, känns konstigt med fest på en torsdag men vafan, man ska leva livet medans man kan :D hihihi

Leah har sjungt den här låten heeela dagen så nu har jag den på hjärnan... den är ändå ganska bra faktiskt, kung text. :)

In i dimman ... = influensa

Okej, det har varit en heeeeelt galen helg.... vet inte vars man ska börja? tar det lite kortfattat!
fredag: drog till haarlem med Leah (hon från aus) till ett ställe som heter Stiels. hon känner dom som jobbar där så självklart fick vi en massa gratis dricka. hann med att äga dansgolvet lite också, för holländska människor kan verkligen inte dansa... skrattade ganska länge åt en tjock kille som shakade loss med sig själv. sen träffade vi nå trevliga människor (kommer inte ihåg namn) och vid halv 3 kom nathan och hämtade mig och vi cyklade iväg till en park och träffade några av hans kompisar där. jag som redan var dyngpackad, körde ju på lite till och var helt lost i dimman, däckade på en parkbänk i ca 1 timme innan nathan tyckte det var dags att hjälpa mig hemmåt. jag kunde såklart inte cykla. så han fick ta båda cyklarna medans jag vinglade fram på vägen. spydde bakom ett träd. kommer inte ihåg speciellt mycket, men nånstans på vägen så ba "hmm i think i live here..." och de gjorde jag också! så jag kom ju hem iaf, och somnade dirrrr sådär vid halv 6 på morgonen. var inte sådär jättebakis dagen efter, men minnet svek som fan och jag kände hur jävla mkt jag hade gjort bort mig. GAHHH!! verkligen "aldrig mer alkohol" när jag vaknade....
lördag: drog in till haarlem och träffade johanna (från rättvik) och hittade lite shopping, kom hem med ett par jeansleggings, en top och en as snygg kjol. ska lägga in bilder sen när jag har fixat en kortläsare eller sladd till kameran. sen drog vi hem hit till heemstede och drog till affärn för att inhandla middag och alkohol, blev rätt så mycket hahahah.. gjorde kycklig och pommes med majonäs till middag, var asgott! sen började vi såklart supa och göra oss iordning för att sen ta cykeln till haarlem igen. stannade till på nått ställe påvägen dit och gick in på toaletten och klunkade i oss varsin cider som vi hade med oss, och sen fortsatte vi och vandrade runt på lite olika krogar där, hamnade på stiels ett tag där vi tog oss en öl, men resten av kvällen spenderade vi på murphy's (tror ja det hette) och vi festade sjukt hårt.. hahah "kom igen johanna pusspuss" , holländska människor är ändå ganska bra på svenska. var iaf en sjukt rolig kväll, och en vinglig färd hem vid halv 6 på morgonen igen..
söndag: galet mkt mer bakis man var denna dag, vi sov till efter 12 nångång, sen tog vi en promenad för att försöka hitta en pizzeria men vi hittade inte ett enda ställe som hade pizza?!?! helt galet. så det blev hamburgare istället, och pommes med majonäs såklart! och en massa cola. sen bara degade vi framför tvn här tills det var dags för johanna att ta tåget hem till sig.

helt sjukt rolig helg (av det jag kommer ihåg) och det ska lätt göras om. kanske ska ta det lite lugnare i framtiden och inte göra bort mig så jääävla mycket. hahah.. och sen såklart har jag fått influensa också nu (nej inte svin, bara vanlig) så igår sov jag typ 20 timmar, låg i sängen heeeela långa dagen, och inatt kunde jag knappt sova alls, låg och svettades som fan ena stunden och frös typ ihjäl nästa, ett rent jävla helvete. var dock tvungen att gå upp kl 7 imorse och ta barnen till skolan, men när jag kom hem igen gick jag och la mig, sen har jag smålekt lite med barnen på eftermiddan, typ målat osv.. mitt huvud håller på dö, hela jag håller på dö, hatar verkligen att vara såhär sjuk! brukar typ tycka det är skönt att va sjuk, lite småförkyld sådär, men det här är ju tortyr. uschusch!
aja, nu ska jag lägga mig och fortsätta se lite serier, får se när jag orkar uppdatera igen!


jag och johanna på Stiels

Vrijdag!

Fredagfredagfredag, äntligen! min lediga dag :) passade på att sova ut, gick inte upp förrän halv 11. skulle nämligen iväg till stadshuset och registrera att jag bor här nu. men behövde tydligen någon av dom jag bor hos med mig, och mitt birth certificate, och fylla i massa papper. så ska tillbaks på måndag igen och ordna allt det dära. efter det blev det balett med ungarna , och även en sväng runt i haarlem så jag fick se hur det såg ut där också. allting här är så mysigt!! haha. me like!
iihh dödade just en spindel som kom krypandes emot mig på skrivbordet.. fick typ panik! hatar hatar hatar hatar spindlar.. :( men den var bara ca 3-4mm eller nått, så den var ju inte så jättestor.. finns andra riktigt äckliga spindlar här i buskarna, Lone pekade på alla hon såg och ville att ja typ skulle ta i dom.. no way in hell att jag typ leker med en spindel, uuuähhh.. iaf, nu blire dusch, sen ska jag laga middag och barnen och vänta på Leah , sen blire parteyyy.

Solsken

Har varit en sjukt härligt dag idag! efter att jag tagit barnen till skolan så slappade jag bara framför tvn en stund, sen ringde Leah och vi bestämde att vi skulle ses när vi hämtat småttingarna. så det blev lunch hemma här med leah och två av ungarna hon tar hand om, och så jag och victor såklart. sen sprang barnen runt och lekte, och jag upptäckte sen att dom såklart hade varit i mitt rum, mina kläder låg öööverallt, sminket också. great!! men orkade inte bry mig, lät det bara vara och gick ut och spelade fotboll istället. efter att leah och barnen farit hem placerade jag victor framför tvn, och jag själv satte mig utomhus i det sjukt härliga vädret med en kopp kaffe och en bok. sååå underbart! efter 3 kom anneke hem med lone, som hade en kompis med sig också så då blev det ännu mer lekande. men efter ett tag gav jag upp och satte mig här vid datorn och snackade med amanda på skype istället :)
är galet trött nu, så tänkte slänga mig framför tvn och kolla på catwoman nu.

bilddagboken

xoxo

regn för andra dagen nu , sjukt drygt. fast ändå ganska skönt att ba slappa inomhus. såg just nyaste avsnittet av gossip girl, blev sjukt förvånad över att tyra banks va med! haha , galet..
ska käka upp kinamaten som blev över sen middagen igår, och om en timme ska jag hämta upp Lone från skolan. sen ska vi gå och köpa lite leksaker typ, och ja ska försöka hitta nån ny jacka, men kanske väntar med det till helgen så kan ja dra in till amsterdam istället. fått lite nya kläder av anneke, bl.a en militärgrön jacka (typ likadan som den svarta jag har), men den är ganska tunn så får nog vänta med att använda den till våren. skulle behöva klippa håret också , itne gjort det sen i maj!! börjar bli riktigt långt nu, har nog inte haft såhär långt hår sen 2007.

Amsterdam

Igår blev det en liten sväng till amsterdam med michiel och victor, sjukt fin stad det är!! älskar alla stora gamla byggnader dom har, och alla kanaler, det är jättemysigt! var dock bara där ca 1 timme så hann ju inte se mig omkring så mycket, var tvungen att fara hem för victor blev lite grinig. sen cyklade vi till stallet för barnen skulle ha ridlektion , och jag gick mest bara runt och klappade hästar och funderade på livet. min favorit häst var nog james bond. dom hade även typ den största jävla häst jag sett i mitt liv! den var gigantisk, vågade fan inte klappa den ens, hahaha..
min dag idag ser ut såhär:
8.00 fixa lunchlåda åt Lone
8.20 ta med Lone till skolan
14.45 hämta Lone från skolan
14.45 - 17.00 leka med Lone (om hon inte har nån kompis med hem eller far hem till någon annan)
sen är jag ledig resten av tiden. tänkte först ba slappa hela dagen och glo lite tv, men jag var duktig istället och tog hand om barnens tvätt. ska nog gå ner och köra lite Wii Fit :D har aldrig provat det ju, så det måste jag göra.
------

okej, måste bara få ur mig lite grejer här. ni vet folk som ba "buhu det är så synd om mig, ingen förstår vad jag går igenom" osv. jag blir så irriterad ibland!! visst, det finns människor som faktiskt har det så, att ingen dom känner kanske förstår hur dom har det eller känner. men när folk som säger så har vänner som gått igenom nått liknande själv, och vet om det, och ändå fortsätter sådära. jag fattar inte?! vi har väl alla nångång bara låtit oss sjunka ner i all sorg, depp och allt vad det är, och det klandrar jag ingen för, det är mänskligt, men att folk fortsätter tycka så jättesynd om sig själv och liksom har bestämt sig att ingen förstår även när dom vännerna försöker prata och stötta, det klarar jag inte av. jag blir så irriterad. vänner är ju till för att hjälpa en upp när man ligger där nere på botten, men snälla, när den där vännen eller vännerna försöker hjälpa till, låt dom göra det! stöt inte bort dom som bryr sig. blafjhawdeöwad.. sådär!

Zaterdag

var hur skönt som helst att sova ut idag igen, ingenting att bry sig om alls :D lekte lite med ungarna innan hela familjen skulle iväg på lunch me massa vänner, men jag valde att stanna hemma, kändes bättre så. än att ja ska sitta där med typ 10 pers eller mer som alla babblar holländska och lite då och då översätter nått på engelska för att ja ska veta ungefär vad det är för ämne dom pratar om. så istället ficade ja lite soppa, lite gokaffe, lite mackor och bara degade i soffan nån timme, sen i brist på annat småstädade jag litegrann. när familjen kom hem igen så lekte jag och barnen med play-doh, blev en galen röra av allting. men det var kul! lärde dom att göra gubbar som kan stå, och bilar hahaha.. men dom höll i ca 1 minut innan victor hade förstört dom igen. sen kom deras vän sabine hit också, så hade ännu en unge att ta hand om. och sen kom det ba mer och mer folk, och vinflaska efter vinflaska öppnades, och tillslut stog det en massa vuxna i köket och drack medans jag försökte få i alla 3 småbarnen nån mat, men det blev typ matkrig efter ett tag. trodde jag skulle bli galen ett tag, hela middan tog 1½ timme, och när jag fått barnen i säng så slog jag mig ner i soffan direkt med en kall öl. orkade inte vara social med alla gäster. det tar fan på krafterna när allting i ens omgivning är nytt, man måste tänka mycket mer hela tiden, plus att jag har massa barn att ta hand om. inte konstigt jag sovit 12 timmar dom två senaste nätterna.
imorgon blir det troligen en sväng in till amsterdam, och sen ska vi fara på nån ridskola :)


Goeden avond!

En annan aupair, Lea, från australien, som jobbar hos Lone's bästa vän, var förbi idag med hennes ungar och vi umgicks lite, var riktigt kul. nu har jag iaf lite vänner här, hon och en till au pair som jag inte kommer ihåg vars hon va ifrån, och lea ska ta me mig ut lite nästa vecka och då ska ja även få träffa rebecca, en tjej från typ guatemala eller nånting. så det blir nice! efter att lea och barnen (en heter sabina!!) hade varit här så drog vi till dansskolan för småflickorna hade balett, och under tiden for jag omkring med anneke, victor, lea, anna-belle och freddi(tjej) och gled litegrann. var tvungen att köra hem lea för hon mådde skitdåligt, migrän och allt möjligt. plus lite bakis berättade hon för mig hahaha. efter att ha hämtat flickorna sen från dansen for vi och köpte lite nya danskläder åt lone, sen for jag ut och provkörde med michiel, har ju aldrig kört en automatbil förut!! men det gick bra, sjukt ovant nu att inte använda växlar eller vänster ben haha... trafikreglerna här är ju exakt samma som i sverige så de va inga problem, bara det att vägarna är sjukt mkt smalare och alla kurvor är galet skarpa. men vänjer mig väl snart :) for och handlade inför middagen också, här kan man tydligen köpa sitt vin i mataffären, så jag fick välja. blev en senmiddag, åt vid klockan 8 när barnen hade gått och lagt sig, och sen satt vi vuxna och pimplade vin och snackade om resor och sånt. men jag är fortfarande sjukt trött, sov 12 timmar inatt och att fara omkring överallt och vara aktiv med barn tär på krafterna! så nu ska jag gå och lägga mig :) hoppas ni hare bra där hemma!
här är mitt holländska nummer: +31657710943, men använder både det och mitt svenska, har två mobiler så. om ni vill ringa eller nånting, ring på det holländska, eller så fixar ni skype! :)

WELTERUSTEN! (sov gott :])


Dramaqueen

Har fått sjukt mycket teckningar osv av barnen, dom är hur gulliga som helst! Lone är världens dramaqueen (ja hon kallar sig själv det tillomed) och hon blev helt psycho bitch igår och bet sin lillebror i kinden för att han kollade på hennes teckning, han har fortfarande märken. haha! victor är världens charmtroll, ska lägga in nå bilder senare, måste ba fixa en kortläsare eller en sladd till datorn :) går faktiskt sjukt bra med tanke på att jag och barnen snackar olika språk, men man fattar ändå det mesta dom säger. jag förstod "pizza me ananas" t.ex. hahaha :D
är typ lite småläskigt att vara ensam hemma i det här huset , det är så stort. jag har tredje våningen helt för mig själv, och ovanför mig är vinden. men huset är sjukt fint, gammalt och mysigt! väntar på att anneke ska komma hem snart, vi ska fara och skriva in mig i city hall eller nånting, så att jag verkligen bor här.


So the journey begins.....

Japp , det började då med 9timmars bussfärd till arlanda inatt, fick typ ingen sömn alls. så var helt galet trött när jag kom till arlanda kl 5, men kunde som inte lägga mig och sova på golvet precis. så jag vandrade omkring där och väntade till klockan va 7.40 så jag kunde få flyga till riga nångång, och då somnade jag typ direkt jag satte mig på planet och sov den hela timme de tog att flyga hahaha.. väl i riga fanns det inte speciellt mycket att göra kan jag säga, så jag satt typ och stirrade i en vägg , men sen tog jag en liten powernap på bänken i typ 15 minuter , sen gick jag runt lite till, tog en till powernap, och tillsluut fick jag hoppa på planet till amsterdam. men när jag väl satt där kunde jag inte sova alls, sjukt övertrött. så jag käkade litegrann och sov dom sista 20 minuterna på planet bara. sömnbristen!!
blev hämtad av Anneke på flygplatsen, sen gled vi runt med bilen ett tag och hon visade mig runt litegrann. haha sjukt härlig hon är, och nu ska vi hämta upp barnen sen blire pizza!

bilder kommer sen! DET ÄR UNDERBART HÄR :D

RSS 2.0